I mit bofællesskabs’ fælleshus har vi en vaskemaskine som har været forsømt. Jeg gav den en omgang vedligehold, men som du vil se af nedenstående billeder har længerevarende forsømmelse gjort det svært at komme til bunds i kalk, fedt og sæbe.

Sæbeskuffen

En beskidt sæbeskuffe er en rigtig god indikator på at der bruges for meget sæbe. Jeg trak sæbeskuffe ud og kørte den igennem vores opvaskemaskine og den kom ud næste som ny. For at undgå sæbe overdosering udskiftede jeg den store kop med en lille kop.

Sæbeskuffe vedligehold

Afkalkning

Du kan hurtigt få en idé om hvor ren/beskidt vaskemaskinen er indvendig, ved at trække ud i gummibælgen og se om der sidder hvid eller gråt “snask”. Det er normalt en kombination af fedt, sæbe og kalk. Det du kan se under bælgen, skal du regne med også sidder på varmelegemet – der sidder sandsynligvis endnu mere. Som du kan se var denne maskine meget beskidt. Efter to omgange afkalkning med citronsyre på 90 grader, var det blevet lidt bedre men ikke meget. De næste par måneder renser jeg den, og forhåbentlig kan den blive renere.

Trevlesiens små skatte

En forsømt trevlesi kan indeholde overraskende mange dimser. Som du kan se af nedenstående var den godt fyldt, og maskinen har skulle arbejde for at komme af med vandet. Efter to omgange afkalkning rensede jeg trevlesien igen, og den var fyldt med rester fra afkalkningen.

En forsøgmt trevlesi

Vedligehold er vigtigt og for at bevare din vaskemaskines god stand, er det vigtigt at…

Rense trevlesien
Afkalker
Rense sæbeskuffe
Huske at lade lågen stå åben mellem vaske så maskine tørrer

Tak fordi du følger FIXRS program og passer godt på dine hvidevarer.